Naar de hoofdinhoud

Hoe kunt u uw abonnement downgraden?

Geschreven door Elena

Volg deze stappen om uw abonnement te downgraden:

1. Klik op uw hoofddashboard bovenaan het linkerzijmenu op de bedrijfsnaam en kies in het bedrijfsmenu het gedeelte ‘Abonnementen en limieten’

2. Hier vindt u informatie over uw huidige abonnement en kunt u alle functies bekijken die in dit specifieke abonnement zijn inbegrepen. U ziet hier de optie ‘Abonnement wijzigen’. U kunt deze optie selecteren als u uw abonnement wilt aanpassen of als u simpelweg de lijst met alle beschikbare abonnementen wilt bekijken.

3. De pagina met het overzicht van alle beschikbare abonnementen wordt geopend.

⚠️ Let op: Afhankelijk van uw bedrijfsvorm zijn sommige abonnementen mogelijk niet zichtbaar.

Voor elk pakket kunt u op de schakelaar klikken om de betalingsfrequentie te wijzigen in maandelijks of jaarlijks. Als u de pakketten wilt vergelijken, kunt u onder de beschikbare tariefplannen op 'Abonnementen vergelijken' klikken.

4. Als u ervoor kiest om uw abonnement aan ta passen (bijvoorbeeld van Smart naar Basic), houd er dan rekening mee dat sommige functies mogelijk niet langer inbegrepen zijn in uw nieuwe pakket. U kunt kaarten, wallets of teamleden die de limieten van uw nieuwe abonnement overschrijden, blijven gebruiken — hiervoor worden extra kosten in rekening gebracht. Voordat u de wijziging bevestigt, tonen we u een overzicht van de functies die niet meer inbegrepen zijn. Meer informatie vindt u in de volledige vergelijkingstabel. U kunt op deze pagina nog van gedachten veranderen door op ‘Ik ben van gedachten veranderd’ te klikken.

Als u doorgaat met de aanpassing, vragen we u ook om de reden van de abonnementswijziging aan te geven, zodat we onze diensten kunnen verbeteren.

5. U moet de actie bevestigen door de code in te voeren die we u via de Finom-app hebben gestuurd.

6. Na de wijziging ziet u een scherm met de datum waarop uw nieuwe abonnement actief wordt.

Let op: bij een downgrade wordt het prijsverschil tussen de abonnementen niet terugbetaald. De wijziging gaat pas in na afloop van uw huidige factureringsperiode met het hogere abonnement.

  • Bij een maandelijks abonnement geldt de wijziging aan het einde van de maand.

  • Bij een jaarlijks abonnement wordt de wijziging toegepast na afloop van de reeds betaalde periode.

Tot die tijd behoudt u alle voordelen van uw huidige (hogere) abonnement. Daarna wordt uw abonnement automatisch omgezet.

In ‘Abonnementen en limieten’ ziet u de geplande wijzigingsdatum. Tot die datum kunt u de downgrade op elk moment annuleren via de optie ‘Wijziging annuleren’.

Was dit een antwoord op uw vraag?