Przejdź do głównej zawartości

Jak przejść na niższy plan?

Napisane przez Elena

Aby przejść na niższy plan cenowy, wykonaj następujące kroki:

  1. Na głównym pulpicie proszę kliknąć nazwę firmy u góry menu bocznego po lewej stronie, a z menu firmy wybrać sekcję „Plan i limity”.

  2. Znajdziesz tam informacje o swoim aktualnym planie oraz listę wszystkich zawartych w nim funkcji.
    Zobaczysz opcję „Zmień plan”, którą możesz wybrać, aby zmienić plan lub wyświetlić listę wszystkich dostępnych planów.

  3. Otworzy się strona z przeglądem dostępnych planów.

    ⚠️ Uwaga: w zależności od rodzaju działalności niektóre plany mogą nie być widoczne.

    Dla każdego planu mogą Państwo kliknąć przełącznik, aby zmienić częstotliwość płatności na miesięczną lub roczną. Jeśli chcą Państwo porównać plany, można kliknąć „Porównaj plany” pod dostępnymi planami cenowymi.

  4. Jeśli zdecydujesz się na wybranie niższego planu (np. z Smart do Basic), pamiętaj, że niektóre funkcje mogą nie być już dostępne w nowym planie.
    Możesz nadal korzystać z kart, oddzielnych portfeli lub członków zespołu ponad limity nowego planu — zostanie naliczona dodatkowa opłata.
    Przed potwierdzeniem niżeszego planu pokażemy Ci funkcje, które nie będą już dostępne. Więcej informacji znajdziesz w pełnej tabeli porównawczej.
    Na tym etapie nadal możesz zmienić zdanie, klikając „Zmieniłem/-am zdanie”.


    Jeśli zdecydujesz się kontynuować, poprosimy Cię również o podanie powodu zmiany planu, abyśmy mogli ulepszać nasze usługi.

  5. Musisz potwierdzić działanie, wpisując kod, który wysłaliśmy Ci w aplikacji Finom.

  6. Po zmianie planu zobaczysz ekran z datą, od której nowy plan zacznie obowiązywać.

Uwaga: przy wybraniu niższego planu nie zwracamy różnicy w cenie między planami. Zmiany wejdą w życie dopiero po zakończeniu obecnego okresu rozliczeniowego z wyższym planem.

  • W przypadku planu miesięcznego zmiana nastąpi z końcem miesiąca rozliczeniowego.

  • W przypadku planu rocznego zmiana zostanie zastosowana po zakończeniu opłaconego okresu rocznego.

Do tego czasu zachowasz wszystkie korzyści wyższego planu. Po jego wygaśnięciu subskrypcja zostanie automatycznie przeniesiona na nowy plan.

W sekcji „Plany i limity” możesz sprawdzić zaplanowaną datę zmiany. Do tego momentu możesz w każdej chwili anulować obniżenie planu, wybierając „Anuluj zmianę”.

Czy to odpowiedziało na twoje pytanie?