Alle collectiesBankoverschrijvingen en betalingen
Hoe start je een SEPA-overboeking vanaf je Finom-account?
Anastasia avatar
Geschreven door Anastasia
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om een SEPA-overboeking te starten vanaf je account hoef je alleen maar een paar eenvoudige stappen te volgen:

1. Klik in je hoofddashboard op de knop ‘Nieuwe betaling’ die is weergegeven onder je totaalsaldo.

2. Je ziet dan een formulier dat je moet invullen.

Selecteer eerst de wallet waaruit de overboeking wordt gemaakt. Voer vervolgens de naam van de ontvanger in gevolgd door het IBAN-nummer van die ontvanger. Je kunt dan de reden of de referentie voor de overboeking invoeren.

Als je het formulier hebt ingevuld, selecteer je de knop ‘Betaling controleren’.

3. Nu krijg je de mogelijkheid om alle door jou ingevoerde gegevens te controleren en je ervan te verzekeren dat ze juist zijn.

Vanaf hier kun je een begeleidend document voor je overboeking uploaden of een nieuwe factuur maken door op de knop ‘Document bijvoegen’ te klikken.

Als je je ervan verzekerd hebt dat alle gegevens juist zijn, en eventuele begeleidende documenten of facturen hebt geüpload, klik je op de knop ‘Nu betalen’.

4. Je krijgt dan de vraag deze betaling te bevestigen met een code die in je mobiele app verschijnt.

Als je geen toegang hebt tot de mobiele app, kun je door op onderstaande tekst te klikken een alternatieve manier kiezen om de betaling te bevestigen. (bijv. via sms naar je mobiele nummer).

5. De SEPA-overboeking is nu voltooid! Je hebt nu de mogelijkheid om je ontvanger per e-mail te informeren of je kan je overboekingsoverzicht als pdf downloaden.