Hoe voer ik een internationale betaling uit met mijn zakelijke Finom-rekening?

Dit artikel is voor klanten die internationale overboekingen uitvoeren met een GB IBAN.

Elena avatar
Geschreven door Elena
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel leidt u door het proces voor uw eerste internationale overboeking.

Het is belangrijk om te vermelden dat u alleen internationale overboekingen kunt uitvoeren vanaf uw internationale wallets. U heft standaard 2 wallets beschikbaar: een in Euro en een andere in Amerikaanse Dollar.

Wilt u een extra wallet in een andere valuta? Dan hebt u 2 opties:

• Klik op de knop 'Nieuwe wallet creëren' en kies de valuta

• Klik op de knop 'Valuta toevoegen' en kies de valuta

U vindt meer gedetailleerde uitleg over het aanmaken van wallets in deze video.

U moet voor een overboeking vanuit een internationale wallet hier eerst geld op storten.

U kunt hiervoor geld overboeken tussen uw wallets.

U kunt ook deze video bekijken voor een uitgebreide uitleg.

Zodra het geld op uw internationale wallet staat, kunt u in een aantal eenvoudige stappen een overboeking uitvoeren.

1. Klik op uw hoofd-dashboard op de knop 'Nieuwe overboeking' (deze wordt weergegeven onder uw totale saldo).

1. Kies 'Internationale betaling'.

2. U ziet dan een formulier dat u moet invullen.

Kies eerst de wallet waarmee de overboeking wordt uitgevoerd. Voer vervolgens het bedrag in dat u wilt overmaken en kies het land van de ontvanger. Klik op Doorgaan.

Vul vervolgens het formulier in met de naam van de ontvanger, gevolgd door de bijbehorende IBAN en het adres. U kunt ook de reden of referentie voor de overboeking vermelden.

Selecteer hierna de knop 'Doorgaan'.

4. U kunt nu alle ingevoerde gegevens controleren en ervoor zorgen dat ze correct zijn.

Als alles er prima uitziet en u eventuele bewijsstukken of facturen hebt geüpload, kunt u op de knop 'Nu betalen' klikken.

5. U wordt dan gevraagd om deze betaling te bevestigen in uw mobiele applicatie.

Als u geen toegang hebt tot de mobiele applicatie, klik dan op de blauwe tekst er onder. U kunt hier een alternatieve manier kiezen om te bevestigen (bijvoorbeeld via sms naar uw mobiele nummer).

6. Uw overboeking moet nu voltooid zijn!

U hebt nu de mogelijkheid om uw ontvanger te informeren door een e-mail te sturen of u kunt het transactie-bevestigingsoverzicht downloaden als pdf.

Let erop dat het wisselen van vreemde valuta en internationale overboekingen in Finom beschikbaar is per land en valuta. U kunt de beschikbaarheid van landen en valuta's in de artikelen hieronder bekijken:

Lees dit artikel als u wilt weten hoe u geld kunt wisselen.

Als u meer wilt weten over de banken waar we mee samenwerken, bekijk dan dit artikel.

Voor ondersteuning of het samenwerken met partners buiten de genoemde landen kunt u contact met ons opnemen via onze in-app chat of via e-mail op [email protected].