Hoe kan ik een internationale betaling doen met mijn Finom Business account?
Elena avatar
Geschreven door Elena
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Vanaf september 2023 heeft Finom internationale overschrijvingen geïntroduceerd als betaalmethode voor onze klanten.

In dit artikel wordt u door het proces geleid om uw eerste internationale overschrijving aan te maken.

Op dit moment is het alleen mogelijk om dit te doen vanuit de webversie van Finom, niet vanuit de mobiele applicatie.

Het is belangrijk om te vermelden dat u alleen internationale overboekingen kunt starten vanuit uw internationale wallets.

Standaard heeft u 2 wallets beschikbaar: een in euro's en een tweede in Amerikaanse dollars.

Indien u een extra wallet in een andere valuta wenst, heeft u twee mogelijkheden:

• Klik op de "Nieuwe wallet creëren" knop en kies vervolgens de gewenste valuta

• Klik op de "Valuta toevoegen" knop en kies vervolgens de gewenste valuta

Meer uitleg over het aanmaken van een wallet vindt je in deze video

Om een overboeking te initiëren vanuit een internationale wallet, moet u deze wallet opwaarderen. Om dit te doen, moet u geld overmaken tussen uw wallets.

U kunt ook deze video bekijken voor een gedetailleerde uitleg over hoe u dit doet.

Zodra u het geld in uw internationale wallet heeft staan, kunt u in een aantal eenvoudige stappen een overdracht starten.

1. Klik op uw hoofddashboard op de knop "Nieuwe betaling", deze wordt weergegeven onder uw totale saldo.

2. Kies "Internationale betaling".

3. Vervolgens verschijnt er een formulier dat u moet invullen.

Selecteer eerst de wallet van waaruit de overboeking wordt gedaan.

Voer dan het bedrag in dat u wilt overmaken, vervolgens de naam van de ontvanger, gevolgd door het IBAN van die ontvanger.

Vervolgens kunt u de reden of referentie voor de overschrijving invoeren.

Selecteer na voltooiing de knop "Doorgaan".

4. Nu heeft u de mogelijkheid om alle gegevens die u heeft ingevoerd te controleren en ervoor te zorgen dat ze correct zijn.

Als alle gegevens correct zijn en u eventuele bewijsstukken of facturen hebt geüpload, kunt u op de knop "Nu betalen" klikken.

5. Vervolgens wordt u gevraagd om deze betaling te bevestigen in uw mobiele applicatie.

Als u geen toegang hebt tot de mobiele applicatie, klikt u op de tekst hieronder waar u een alternatieve manier kunt kiezen om de betaling te bevestigen (bijvoorbeeld via sms naar uw mobiele nummer).

6. Uw overboeking zou nu voltooid moeten zijn! U heeft nu de mogelijkheid om uw ontvanger op de hoogte te stellen door hem/haar een e-mail te sturen, of u kunt het transactieoverzicht downloaden als PDF.

Houdt u er rekening mee dat het wisselen van vreemde valuta en internationale overboekingen in Finom beperkt is tot bepaalde landen en valuta.

U kunt de beschikbare landen in dit artikel bekijken:

Als u wilt weten hoe u valuta kunt wisselen, raadpleegt u dit artikel

Als u meer wilt weten over de correspondentbanken waar we mee werken, lees dan dit artikel

Mocht u behoefte hebben aan assistentie of wilt u werken met partners buiten de genoemde landen, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via onze in app chat, of via e-mail op [email protected].